Kinder Pingui: Recept za kolač koji je nadmašio kupovni desert. Ovo obožavaju sve generacije!
Odličan Kinder Pingui recept
Svatko od nas voli si pojesti nešto slatko, posebice za neku posebnu prigodu ili nakon ukusnog, nedjeljnog ručka. Možete na internetu pronaći razne recepte za razne ukusne deserte, bez obzira na to što se vama sviđa od okusa. Bilo da volite voćne kolače ili čokoladne, za svakoga ima po nešto. Jedno od popularnijih kolača je definitno Kinder Pingui, za čiju istoimenu čokoladicu ste zasigurno čuli. Mnogi od nas volimo te male čokoladom prelivene i mliječnom kremom ispunjeni desert, podjednako i mladi i stariji. No, za ovaj mliječni desert možete pronaći i recept za kolač, koji može nadmašiti njegovu kupovnu verziju. Recept za Kinder Pingui je veoma jednostavan za pratiti, te pritom nema puno pečenja i gubljenja vremena. Čak i ako niste nešto spretni u kuhinji, nećete moći puno pogriješiti kod pripreme ovog laganog, ali ukusnog deserta. U sljedeća dva dijela ćemo vam reći što vam sve treba od sastojaka i kako ide recept.
Kako pripremiti Kinder Pingui
Kako biste mogli pripremiti ovaj prefini i jednostavni Kinder Pingui kolač, trebate prikupiti sve potrebne sastojke koji će vam trebati za ovaj kolač. Kinder Pingui kolač vam se sastoji od tri dijela, a to su vam biskvit, krema, čokoladni premaz i glazura. Za biskvit će vam trebati 6 žlica brašna, 6 žlica šećera, 6 jaja kod kojih trebate odvojiti žumanjke od bjelanjaka, 6 žlice vrele vode, 1 vrećica praška za pecivo, te 3 žlice kakao praha. Za kremu će vam trebati 3 komada sirnog namaza u pakiranju od 70 grama, 5 žlice šećera u prahu, 500 ml slatkog vrhnja za šlag, i jedna vrećica želatine u prahu. Za čokoladni premaz će vam trebati 100 grama tamne čokolade za kuhanje, 50 grama maslaca, 1 žlica ulja i 50 ml vode. Dok za glazuru će vam isto trebati 100 grama tamne čokolade za kuhanje, 50 grama maslaca i jedna žlica kakao praha.
Veoma ukusan Kinder Pingui
Kako biste napravili Kinder Pingui kolač, prvo trebate napraviti biskvit. Žumanjak trebate istući skupa sa šećerom i vrelom vodom, sve dok vam smjesa se ne zgusne i postane kremasta. Zatim trebate izmiješati suhe sastojke u posebnu posudu, te potom žlicu po žlicu od mješavine suhih sastojaka trebate dodati u prvu smjesu dok kontinuirano miješate s mikserom. Posebno onda istucite bjelanjke sa prstohvatom soli ok ne dobijete lijepu pjenu, i onda ju lagano umiješate ručno u drugu smjesu. Smjesu zatim ispecite u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva i pecite 40 minuta. Kada se biskvit ispekao i ohladio, izrežite ga na dva jednaka dijela. Za Kinder Pingui kremu trebate želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti ga da nabubri. Zatim trebate sirni namaz izmiješati sa šećerom i dodati mu slatko vrhnje i dobro ga izraditi. Želatinu potom otopite na laganoj vatri i polako ga dodate onoj prvoj smjesi. Za čokoladni premaz trebate čokoladu na sitno nasjeckati, dok ste u međuvremenu u malom loncu stavili vode, ulje i maslac da se zagrije. Kada se zagrijalo, samo ubacite unutra čokoladu i miješajte dok se sve nije pretvorilo u jednu finu, glatku smjesu. Za klasičnu glazuru trebate samo natrgati na male komade čokoladu i na vatri zagrijati masla i kakao, te potom ubaciti čokoladu i promiješati dok se sve ne otopi. Kada ste sve ovo prethodno napravili, možete ići sastavljati svoj kolač. Prvu polovicu biskvita trebate staviti u kalup i namazati ga sa kremom. Zatim na kremu dodate čokoladni premaz i stavite ga u hladnjak da se sve to stisne na 15 minuta. Potom ga izvadite van i namažete preko toga ostatak kreme, i na to stavite drugi dio biskvita. I za kraj prelijete kolač sa toplom glazurom i ostavite preko noći da se dobro stisne u hladnjaku.
Tagovi: