Najbolje američke palačinke
Što je sve potrebno za najbolje američke palačinke?
Američke palačinke mnogima su omiljeni slatki doručak. Za razliku od "naših" klasičnih palačinki, američka verzija je deblja, veća i mekanija. Njihova pjenasta struktura rezultira manjim i debljim palačinkama koje se najčešće slažu jedna na drugu i za kraj se stavlja određen preljev (javorov sirup, med, čokolada, razni sirupi ili voće). I dok su "naše" palačinke tanke i mažu se u sredini te rolaju i jedu, američke su ipak drugačije. Naša verzija palačinki najčešće se jede kao desert, dok američke najradije radimo kao doručak ili isto tako desert.
Što je sve potrebno za najbolje američke palačinke? Sastojci za pripremu ne razlikuju se drastično od klasičnih palačinki, no način pripreme i posluživanja se svakako drugačiji. Pripremljene američke palačinke najčešće će se premazati s malo maslaca, slagati jedna na drugu, preliti s određenim preljevom i tako rezati i jesti. Na ovaj način one će ostati sočne, spužvaste i topit će se u ustima. Što je sve potrebno za najbolje američke palačinke? Par minuta vremena i osnovni sastojci.
Recept za najbolje američke palačinke
Priprema američkih palačinki sasvim je jednostavna, i oduzima vam svega 30 minuta vremena (10 minuta za pripremu i 20 minuta pečenja). Sljedeći recept dovoljan je za 4 porcije (prema želji dozu možete poduplati). Recept za najbolje američke palačinke je sljedeći: Sastojci - 200 g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 žličica soli, 1 žlica šećera, 250 ml mlijeka, 1 jaje i 3 žlice maslaca. Priprema - U odabranoj posudi potrebno je najprije dobro promiješati i sjediniti suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sol te šećer.
U sredini ovih sastojaka sada je potrebno napraviti rupu u koju se dodaje mlijeko, jaje te otopljeni maslac. Sve skupa potrebno je promiješati dok se sve ne sjedini i ne dobije glatka smjesa. Prema potrebi dodajte još mlijeka ili brašna. Uzmite sada kockicu maslaca i zagrijte svoju tavu za palačinke. Sa manjom šefljom ili većom žlicom uzimajte smjesu i oblikujte palačinke na tavi. Pecite dok ne primijetite zlatnu boju na svakoj strani (do dvije minute na svakoj strani. Ovo je najjednostavniji recept za najbolje američke palačinke koje se tope u ustima.
Kako se poslužuju najbolje američke palačinke?
Danas na internetu možemo pronaći mnogobrojne recepte pod nazivom najbolje američke palačinke, no imajte na umu da su najčešće najjednostavniji recepti najbolji. Kako se poslužuju najbolje američke palačinke? Amerikanci ih često slažu jednu na drugu (otprilike 4 do 5 komada), zatim ih preliju s željenim preljevom, režu ih i jedu. Poslužuju se tople, najčešće kao doručak. Možemo poslužiti i jednu palačinku koja ima namazani gornji dio, ili možemo slagati palačinku jednu na drugu s drugačijim namazima.
Palačinke se poslužuju najčešće prema želji i prema onome što netko voli. Američke palačinke najbolje je jesti tople dok se osjeti njihova mekoća i prozračnost. Hladnije su isto fine, no nemaju više navedenu prozračnost. Iako je gore navedeni recept bazičan recept za pripremu američkih palačinki, mogu se pronaći i recepti bez jaja ili mlijeka, s jogurtom, s rumom i tako dalje. Stvar pripreme i posluživanja ponajviše ovisi o ukusu osobe koja ih priprema. Kada jednom pronađete odgovarajući recept zasigurno ćete ih redovito pripremati i uživati u njima.
Tagovi: