Najbolje beze kore recept
Što je potrebno za najbolje beze kore recept?
Beze ili Baiser kore često su temelj raznih slastica poput kolača ili torti. U primjeru, mnogima omiljeni Ledeni vjetar ili Pavlova torta ne bi bili toliko ukusni da nemaju navedene kore. Beze kore svakako su odlična alternativa klasičnijim biskvitima, jer one mogu biti veoma lagane, slatke, ali i zanimljivije teksture. Ove kore odlična su podloga za brojne kolače s voćem, osobito u kombinaciji s kiselim te tučenim vrhnjem. Što je sve potrebno za najbolje beze kore recept?
Baze kore rade se od bjelanjaka te šećera, što znači da su same po sebi dosta slatke. Radi ovoga, odlično se slažu s nešto kiselkastijim desertima. Nažalost, mnogi smatraju kako su ove kore komplicirane za napraviti, pa se radije odlučuju na kupnju gotovih biskvita koji traže samo jednostavni premaz. Što je sve potrebno za najbolje beze kore recept? Potrebno je ponajviše nešto vještine te preciznosti. Radi svojih sastojaka ove kore su često mekane i krhke, stoga zahtijevaju mirnu i pedantnu ruku.
Najbolje beze kore recept i priprema
Kako bi napravili navedene kore ne morate biti stručan slastičar, no potrebna je određena vještina i strpljivost. Kako napraviti najbolje beze kore recept? Sastojci koju su vam potrebni su: 6 odvojenih bjelanjaka, 300 g kristal šećera, 1 manja žličica limunovog soka ili bijelog octa, prema želji možete dodati još jedan vanilin šećer. Priprema - Za početak potrebno je dobro odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke je zatim potrebno dobro istući uz pomoć miksera. Nakon što se formira čvršća pjena potrebno je dodati šećer i sol.
Cijelo vrijeme miksajte kako bi se sastojci što bolje sjedinili. Bjelanjke je potrebno miksati do pola sata, a gotovi su onda kada bez brige možete okrenuti zdjelu s sastojcima naopačke. Dobivenu smjesu sada je potrebno staviti na masniji papir za pečenje, izjednačit ju i staviti da se u prethodno ugrijanu pećnicu osuše. Dovoljno ih je staviti na sat i pol i na 120 stupnjeva. Navedeni najbolje beze kore recept dovoljan je za tri veće kore (ako se radi okrugli kolač ili torta).
Kako se koriste najbolje beze kore recept?
Kada su kore osušene/spečene, tada se vade van i malo puštaju na miru, zatim upotrebljavaju za određeni kolač ili tortu. Gotove kore mogu se puniti kremama te voćem, ali isto tako i samo tučenim vrhnjem te voćem. Kolači i torte koje sadrže navedene kreme su prava poslastica za vruće ljetne dane. Što ako su kore pukle? Najbolje beze kore recept svakako mogu puknuti, a to se najčešće događa kada je sušenje/pečenje nepravilno. Kada se tučeni snijeg izlije na pleh za pečenje, potrebno ga je dobro rasporediti i staviti da se peče pola sata na temperaturi od 100 stupnjeva.
Dok se kore peku nije poželjno otvarati pećnicu. Neki ipak nakon par minuta otvaraju pećnicu i zaglavljuju vrata s kuhačom kako bi para izlazila van i kako ne bi utjecala na kore. Kore se po izlasku iz pećnice moraju barem 20 minuta ohladiti prije nego se koriste kod pripreme kolača ili torte. Mnoge domaćice traže najbolje beze kore recept, no potrebno je naglasiti kako je sve u procesu pripreme i pečenja. Dobro pripremljene kore svakako čine pola deserta.
Tagovi: