Najbolje cimet rolice

Najbolje cimet rolice

Recept za najbolje cimet rolice

Cimet rolice su popularni desert koji potječe iz Skandinavije. Ove slastice karakteriziraju meko tijesto, bogato cimet punjenje i glazura od šećera ili krem sira. Tijesto se priprema od brašna, mlijeka, kvasca, šećera, maslaca i jaja, što mu daje mekanu i prozračnu teksturu. Nakon što se tijesto umijesi i ostavi da se digne, razvlači se u pravokutni oblik, premazuje maslacem i posipa bogatim slojem cimeta i smeđeg šećera. Potom se tijesto zarola i režene na jednake dijelove koji se potom peku sve dok ne dosegnu lijepu zlatno smeđu boju. Kako biste dobili najfinije i najbolje cimet rolice, nakon pečenja ih premažite s glazurom od šećera u prahu pomiješanog s mlijekom ili kremom od sira. To će im dati dodatnu slatkoću i kremastu teksturu. Cimet rolice su savršene za doručak, međuobrok ili desert, a često se poslužuju uz šalicu kave ili čaja. Kako biste pripremili najbolje cimet rolice, slijedite upute koji se nalaze u nastavku ovog članka.

Recept za najbolje cimet rolice - sastojci

Kako biste pripremili najbolje cimet rolice, biti će vam potrebni određeni sastojci. Za tijesto, trebat će vam 500 grama brašna, 250 mililitara toplog mlijeka, 100 grama šećera, 100 grama maslaca, 2 jaja, jedna vrećica suhog kvasca i prstohvat soli. Za najbolje cimet rolice, bitno je njihovo punjenje. Za punjenje će vam trebati 100 grama smeđeg šećera, 2 žlice mljevenog cimeta i 50 grama omekšalog maslaca. Nakon pripreme tijesta, razvucite ga u pravokutnik, premažite maslacem i pospite smjesom cimeta i šećera. Ovo rezultira mirisnim i slatkim punjenjem koje se topi u ustima. Nakon pečenja, cimet rolice se premazuju glazurom za dodatnu slatkoću. Za glazuru, potrebni su vam 100 grama šećera u prahu, 2 žlice mlijeka ili vrhnja i, po želji, malo ekstrakta vanilije. Svi ovi sastojci zajedno čine cimet rolice savršenom poslasticom koja mami svojom aromom i okusom, stvarajući nezaboravan doživljaj koji je idealan za svaku prigodu, bilo da se radi o doručku, međuobroku ili desertu.

Recept za najbolje cimet rolice - priprema

Za pripremu najbolje cimet rolice, prvo otopite 100 grama maslaca u toplom mlijeku od 250 mililitara, zatim dodajte 100 grama šećera i miješajte dok se šećer ne otopi. Kad je smjesa mlaka, umiješajte vrećicu suhog kvasca i ostavite da odstoji desetak minuta dok ne postane pjenasto. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno s prstohvatom soli, zatim dodajte dva umućena jaja i smjesu s kvascem. Umijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično, zatim ga prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči u veličini, oko sat vremena. Potom tijesto prebacite ga na površinu koju ste prethodno pobrašnili, te razvaljajte tijesto. Premažite tijesto s maslacem, zatim ravnomjerno pospite smjesom od smeđeg šećera i cimeta. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu i narežite na jednake komade. Posložite ih u lim za pečenje, te ostavite malo prostora između njih. Prekrijte ih i ostavite da se dižu još 30 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 20 do 25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe. Po želji, prelijte ih glazurom od šećera u prahu i mlijeka ili kremom od sira dok su još tople. S ovim receptom ćete svaki put napraviti najbolje cimet rolice!


Tagovi: