Najbolje ledene kocke

Najbolje ledene kocke

Žuto bijele najbolje ledene kocke

Nekada nije svaka kuća imala kuhinjsku vagu, pa su se dodaci sastojaka mjerili velikom žlicom, jedna žlica nečega na težinu jednog jajeta, tako izmjerite i sastojke za žuto bijele najbolje ledene kocke, ne možete pogriješiti. Za bijeli biskvit trebate 7 bjelanjaka, 7 žlica šećera u prahu, 7 žlica brašna i prstohvat soli. Prvo umutite snijeg od bjelanjaka i malo soli, u već čvrsti snijeg dodajte postupno šećer i na kraju brašno, pa sve lagano umiješajte.

Za najbolje ledene kocke biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 175° C oko 10 minuta. Još topli pečeni biskvit jednolično zalijte sa 120 mililitara mlakog mlijeka i ostavite da biskvit upije mlijeko. Za žutu kremu trebate 7 žumanjaka, 7 žlica šećera, 5 žlica škrobnog brašna, 750 mililitara mlijeka, 250 grama margarina za kreme, od ovih sastojaka skuhajte kremu, u ohlađenu kremu umiksajte umućeni margarin. Ohlađenu kremu nanesite na biskvit i navrh šlag od dvije vrećice šlag pjene i 250 mililitara mlijeka.

Najbolje ledene kocke s preljevom od čokolade

Svaki recept za bilo koji kolač u narodu ima više varijacija, pa ako želite bijelu kremu na čokoladnom biskvitu i sa čokoladnom glazurom, promijenite malo temeljni recept, pa biskvit uz 7 žlica brašna dodajte 7 žlice kakaa i malo praška za pecivo. Umjesto mlakog mlijeka, skuhajte šećerni sirup od 250 mililitara vode i 100 grama šećera (10 žlica), neka sirup bude mlak dok ravnomjerno zalijevate pečeni biskvit koji će sirup brzo upiti, bit će to najbolje ledene kocke s preljevom od čokolade.

Standardnu bijelu kremu nanesite na potpuno ohlađen biskvit kad je već upio sav sirup i dobro i ravno je zagladite po vrhu. Čokoladnu glazuru za najbolje ledene kocke napravite tako da 200 grama tamne čokolade otopite u 7 žlica ulja. Kuhani čokoladni preljev malo prohladite prije nego što ga ravnomjerno prelijete. Sada ste dobili tamni biskvit, bijelu prozračnu kremu i fini, glatki čokoladni preljev. Kolač se mora dobro ohladiti prije konzumacije, najmanje četiri sata u frižideru, a najbolje je ostaviti ga u frižideru preko noći.

Najbolje ledene kocke s okusom karamela

Držimo se i dalje temeljnog recepta s kakaom, samo ćemo izbaciti mlako mlijeko ili šećerni sirup, pa ćemo karamelizirati 100 grama šećera i zaliti ga sa 250 mililitara vode. Biskvit natopljen mlakim karamelnim sirupom (poznati špinani šećer), pa ćete na kraju dobiti najbolje ledene kocke s okusom karamele. Ako uz ohlađene ledene kocke poslužite sladoled od karamela, vanilije, čokolade ili nekog drugog vama dragog okusa ovaj prozračni kolač više nikada nećete posluživati bez sladoleda.

Najbolje ledene kocke su one koje napravite kao varijaciju na temu. Možete u kremu umiješati bilo koje sezonsko voće, čak i smrznuto šumsko ili drugo bobičasto voće. Možete biskvit zaliti mlakim voćnim sirupom, a na glazuru nanijeti voćni žele kao posljednji sloj umjesto čokoladne glazure ili šlaga. Nemojte se bojati eksperimentirati, tako nastaju varijacije na temu i rađaju se novi okusi i novi recepti. Ako volite kompaktniji biskvit radite ga od cijelih jaja, bit će vam dovoljna četiri jaja.


Tagovi: