Nikada ne bacajte mlinac za začine. Evo kako ga otvoriti i ponovno koristiti. Jednostavan trik postao je hit na internetu.
![Nikada ne bacajte mlinac za začine. Evo kako ga otvoriti i ponovno koristiti. Jednostavan trik postao je hit na internetu. Nikada ne bacajte mlinac za začine. Evo kako ga otvoriti i ponovno koristiti. Jednostavan trik postao je hit na internetu.](https://www.arz.hr/wp-content/uploads/2023/06/nikada-ne-bacajte-mlinac-za-zacine.-evo-kako-ga-otvoriti-i-ponovno-koristiti.-jednostavan-trik-postao-je-hit-na-internetu.-1024x683.jpg)
Zašto ne bacati mlinac za začine?
Mlinac za začine je jedan od najčešće korištenih kuhinjskih pomagala. Međutim, nakon nekoliko mjeseci kada se začin potroši mnogi ljudi jednostavno bace staklenku s mlincem i kupe novi. No, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da ponovno koristite svoj mlinac za začine i uštedite novac.
Mlinac za začine je vrijedan alat u kuhinji. On vam omogućuje da svježe mljevene začine dodate u svoje jelo, što će poboljšati okus i aromu. Međutim, ako se staklenka isprazni, to ne znači da je vrijeme da ju bacite. Mlinac za začine možete otvoriti i ponovno koristiti, a sve što vam treba je malo strpljenja i trik koji će vam pomoći da ga otvorite. Kako otvoriti mlinac za začine? Postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da otvorite mlinac za začine.
1. Prvo, zakuhajte vodu u kuhalu ili lončiću.
2. Prelijte vrelu vodu po plastičnom djelu kako bi plastika omekšala od vrućine.
3. Nakon što ste polagano izlili cca 1 litru vrele vode uzmite kuhinjsku krpu kako se ne bi opekli i jednostavno odvojite plastični dio koji je ujedno i mlinac od staklenke.
4. Operite staklenku i nasipajte novi začin, te na kraju vratite plastični poklopac natrag.
Nakon što ponovno sastavite mlinac, vaši začini će biti svježi i aromatični, a vi ćete uštedjeti novac kupujući novi mlinac sa začinima.