Nikada ne bacajte mlinac za začine. Evo kako ga otvoriti i ponovno koristiti. Jednostavan trik postao je hit na internetu.
Zašto ne bacati mlinac za začine?
Mlinac za začine je jedan od najčešće korištenih kuhinjskih pomagala. Međutim, nakon nekoliko mjeseci kada se začin potroši mnogi ljudi jednostavno bace staklenku s mlincem i kupe novi. No, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da ponovno koristite svoj mlinac za začine i uštedite novac.
Mlinac za začine je vrijedan alat u kuhinji. On vam omogućuje da svježe mljevene začine dodate u svoje jelo, što će poboljšati okus i aromu. Međutim, ako se staklenka isprazni, to ne znači da je vrijeme da ju bacite. Mlinac za začine možete otvoriti i ponovno koristiti, a sve što vam treba je malo strpljenja i trik koji će vam pomoći da ga otvorite. Kako otvoriti mlinac za začine? Postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da otvorite mlinac za začine.
1. Prvo, zakuhajte vodu u kuhalu ili lončiću.
2. Prelijte vrelu vodu po plastičnom djelu kako bi plastika omekšala od vrućine.
3. Nakon što ste polagano izlili cca 1 litru vrele vode uzmite kuhinjsku krpu kako se ne bi opekli i jednostavno odvojite plastični dio koji je ujedno i mlinac od staklenke.
4. Operite staklenku i nasipajte novi začin, te na kraju vratite plastični poklopac natrag.
Nakon što ponovno sastavite mlinac, vaši začini će biti svježi i aromatični, a vi ćete uštedjeti novac kupujući novi mlinac sa začinima.